Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Diverse supermarkten treffen speciale coronamaatregelen

20 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
supermarkt winkelwagentje 1127
Na Albert Heijn en Jumbo treffen andere supermarkten ook maatregelen om besmetting met het nieuwe coronavirus, en besmetting van ouderen in het bijzonder, te voorkomen. 
Albert Heijn komt vanaf maandag met een zogenoemd ouderenuurtje te introduceren.  Bedrijfsleiders van sommige Jumbo-filialen besloten daar eerder deze week al toe over te gaan. Ouderenbond ANBO is niet onverdeeld blij met het ouderenuurtje. De bond is bang dat niet-senioren negatief zullen reageren op ouderen die buiten zulke uren naar de super gaan.

Ruimere openingstijden

Onder meer Dirk van den Broek, Deen en DekaMarkt verruimen de openingstijden om de bezoekersaantallen meer te spreiden over de dag. Het moet hiermee makkelijker worden voor klanten om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De ketens gaan daarom om 07.00 uur open. Ouderen wordt aangeraden om tijdens het eerste openingsuur te komen winkelen.

Ouderenkassa bij Lidl

Lidl opent volgende week van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur aparte kassa's voor ouderen "in de winkels waar dat goed kan." In kleinere winkels zal de gehele dag door een voorrangskassa voor ouderen beschikbaar zijn.

Diverse supermarkten kiezen ervoor om medewerkers af te schermen met plexiglasplaten en om door middel van stickers op vloeren afstanden van 1,5 meter aan te geven. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar