Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Diverse ongelukken door gladheid

27-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ice-75597_1920.jpg
Door de sneeuw en gladheid zijn zaterdagmorgen vroeg verschillende ongelukken gebeurd. Op een aantal plekken zijn wegen afgezet nadat vrachtwagens met aanhangers waren geschaard, zo melden de ANWB en de VID.
Dit gebeurde onder meer op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg bij het knooppunt Benelux. De weg is in de richting van Europoort dicht. Ook op de N59 tussen Zierikzee en Hellegatsplein ging het mis en schaarde een vrachtwagen met aanhanger. Tussen de Grevelingendam en Oude-Tonge is de weg in beide richtingen afgesloten en is er een omleiding ingesteld.
Brabant
Veel problemen zijn er rond Eindhoven. Op de A2 Den Bosch-Eindhoven zijn bij het knooppunt Ekkerswijer in beide richtingen ongelukken gebeurd. Verderop, bij het knooppunt De Hogt op de A2 in de randweg om Eindhoven, zijn vrachtwagens overdwars komen te staan, omdat ze niet tegen een helling in de weg opkwamen. De problemen doen zich voor in beide richtingen, dus Eindhoven-Maastricht en omgekeerd.
De ongelukken leiden op sommige weggedeelten tot korte files.
Het verkeer moet de snelheid drastisch aanpassen, waarschuwen zowel Rijkswaterstaat als de ANWB. De sneeuw valt op dit moment vooral in de zuidelijke helft van het land, maar de lijn schuift naar het noorden op.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!