Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Directeuren ouderenzorg verdienen goud'

04-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_2_72.jpg
Hoewel in de zorg flink bezuinigd wordt, verdienen veel directeuren van zorginstellingen nog steeds bakken met geld. Vakbond FNV heeft uitgezocht dat er 152 directeuren van een zorginstelling voor ouderenzorg zijn die meer verdienen dan onze minister-president, Mark Rutte (178.000 euro).
Ongepast
De vakbond vindt de hoge salarissen aan de top erg ongepast. Afgelopen twee jaar hebben tienduizenden medewerkers in de sector hun baan verloren. Toch liet bestuursvoorzitter Wander Blaauw zijn salaris verhogen met 3000 euro en verdiende 392.928 euro. Blaauw is niet de enige die een loonsverhoging had. Erik Kuik, bestuursvoorzitter van Zorggroep Alliade in Heerenveen, verdiende vorig jaar 271.080 euro (15.000 euro meer dan het jaar ervoor). Terwijl er bijna tweehonderd medewerkers in dat jaar ontslagen werden.
Financiële reserves
FNV bekeek voor het onderzoek de jaarverslagen van ouderenzorginstellingen over 2014. Daarin vallen niet alleen de salarissen aan de top op, maar ook valt op dat er nog steeds grote financiële reserves zijn. In totaal hebben ruim 500 bij brancheorganisatie Actiz aangesloten zorginstellingen een eigen vermogen van bijna 4,8 miljard euro, aldus FNV. Dat is geld dat als buffer geparkeerd staat en dus niet direct aangewend wordt voor zorgdoeleinden. ANP

Meer over:

ouderen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!