Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dinsdag in Kassa Groen: Nederland Schoon verspreidt jarenlang onjuiste informatie

07-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275-Groen1_01.jpg
Kassa Groen besteedt deze week aandacht aan plastic. In de uitzending van dinsdag kijken we naar Nederland Schoon. Die organisatie verspreidt al jaren onjuiste informatie over 'afbraaktijden'. Ook gaan we naar Etten-Leur, waar de gemeente bewoners geld geeft voor hun plastic en blikafval. Verder: kan je leven zonder afval? Dit en meer in onze eerste uitzending, dinsdag om 19.25 op NED2.
Kan je leven zonder afval?
Emily-Jane Lowe-Townley woont met man en drie kinderen in Baarn. Sinds kort zijn ze overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval! Wat komt daar allemaal bij kijken?
Nederland Schoon verspreidt jaren onjuiste informatie
Stichting Nederland Schoon wil burgers motiveren om zwerfafval op te ruimen, maar wanneer de organisatie over 'afbraaktijden' spreekt wordt iets anders bedoeld dan je zou denken.
Vogels vol met plastic afval
In onze meren, wateren en zeeën drijven allerlei stukken plastic. Als micro-organismen zich aan het plastic hechten wordt het stuk afval een potentieel avondmaal voor een vogel. Voor de dieren die op deze manier plastic binnenkrijgen heeft dit verstrekkende gevolgen.
Krijg geld voor je plastic
Sinds april experimenteert de gemeente Etten-Leur met het belonen van bewoners voor het inleveren van plastic en blikafval. Voor elke ingeleverde kilo krijgen bewoners 30 cent. De eerste resultaten zijn positief.
Kijk dinsdag 10 juni, woensdag 11 juni en donderdag 12 juni naar Kassa Groen om 19:25 op Nederland 2, en sluit de week af met de documentaire 'Bag It!'
op vrijdag 13 juni om 18.50 uur op dezelfde zender. .
Uitzending gemist? Terugkijken kan via kassagroen.vara.nl.
Praat mee via Twitter!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik #KassaGroen in je tweet om mee te discussiëren!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!