NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Dimmen van ledverlichting nog steeds problematisch

1 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
led verlichting lampen 930
Nederland stapt massaal over op ledverlichting, nu de meeste kinderziektes zijn opgelost. Toch wordt gesignaleerd dat consumenten nog steeds worstelen met het probleem dat ledlampen niet eenvoudig lijken te kunnen dimmen.
De industrie zal beter moeten samenwerken om dit op te lossen, blijkt uit de vierde editie van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport. Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport is gebaseerd op onderzoek onder fabrikanten, groothandels, installatiebedrijven en andere bedrijven uit de verlichtingssector. De partijen zien een betere afstemming tussen fabrikant, leverancier en installateur of gebruiker als een van de oplossingen voor het dimprobleem. Ook het kiezen voor de kwaliteit van een A-merk wordt gezien als oplossing van het probleem. Het Trendrapport signaleert vooral dat het tijd is voor een heldere standaard.

Led uitgegroeid tot basisartikel

"Led is uitgegroeid tot een basisartikel dat op iedere straathoek verkrijgbaar is, maar als je het totale aanbod bekijkt lijkt het soms nog steeds het Wilde Westen," aldus Rolf Heynen. "Het zou goed zijn als fabrikanten hun producten nog meer op elkaar afstemmen zodat consumenten altijd weten waar ze aan toe zijn."
Bron: Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!