Kassa

Dilemma voor computergebruiker

02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
muis_01.jpg
Computergebruikers moeten dinsdag niet raar opkijken als zij opeens moeten kiezen met welke browser zij voortaan het internet op gaan. Dit is een gevolg van een schikking die softwareconcern Microsoft met de Europese Commissie heeft getroffen. In Nederland krijgen ruim negen miljoen consumenten met het besturingssysteem Windows op hun thuiscomputer er mee te maken, zo schat het bedrijf.
Microsoft stuurt tot eind april stapsgewijs een software-update naar zijn gebruikers. Na installatie komt er bij het opstarten van internet een keuzescherm tevoorschijn. Daarop staan de vijf grootste browsers vermeld, door met de computermuis naar rechts te scrollen komen er nog zeven browsers bij.
De Europese Commissie vond dat Microsoft zijn dominante positie met Windows misbruikte. Door er bijvoorbeeld de browser Internet Explorer aan te koppelen kregen concurrerende producten weinig kans.
Alleen de computergebruikers die nu standaard met Internet Explorer surfen, krijgen met het keuzescherm te maken. Naar verwachting zal vooral Google terrein winnen met zijn browser Chrome. De grootste concurrent van Internet Explorer is nu Firefox, maar de partij achter deze browser beschikt over veel minder financiële middelen dan Google om haar product te promoten. ANP Doe ook de Kassa  poll over dit onderwerp.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!