Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dilemma: groente vers of uit blik?

01-07-2013
leestijd 1 minuten
70 keer bekeken
thumb_dilemmaitem.jpg
Vitamineverlies
Verse groentes verliezen vanaf het moment dat zij worden geoogst hun voedingswaarde. Doordat diepvriesgroente en groente uit blik meteen van de open lucht worden afgesloten houden zijn langer vitamines vast dan verse groente. Zo kan het zijn dat groente uit blik of de diepvries uiteindelijk zelfs nog beter zijn dan de verse variant. Voor wie écht alles goed wil doen: diepvriesgroente is nog iets beter dan ingeblikte groente.
Zout en vet
Aan groenten uit blik of pot wordt helaas vaak extra zout toegevoegd. Daarnaast zijn groente a la crème een minder gezonde keus, omdat daar vet in zit. 
Bron: Voedingscentrum, BlonkConsultants
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Al 100 jaar voor