Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Dikkere friet maakt dunner'

04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
patat-bakken-groot.jpg
Eet dikkere en grotere frieten als je dun wilt blijven. Dat is wat de Britse voedsel- en warenautoriteit FSA de Britten adviseert, omdat dikke patat minder vet opneemt en dus minder calorieën bevat. Het advies heeft woedende reacties opgeleverd, meldden Britse media donderdag.
Volgens verkopers van de fameuze fish-and-chips (vis en friet) zijn hun frieten dik en groot genoeg. ,,Ze zouden zich op de fastfoodrestaurants moeten storten die de dunne Franse frietjes maken, niet op de traditionele onafhankelijke frietverkopers. Het lijkt erop dat ze de kleine ondernemers moeten hebben, omdat ze de grote jongens niet aankunnen'', aldus een zegsman van de Britse federatie van visbakkers. Volgens FSA zouden kleine aanpassingen in lokale fish-and-chips-zaken kunnen voorkomen dat veel mensen te dik worden. In het Verenigd Koninkrijk gaan bij meer dan elfduizend verkooppunten jaarlijks 225 miljoen porties vis met friet over de toonbank. Een portie bevat ongeveer 600 calorieën en 9 gram vet, wat minder is dan een pizza of een Indiase curry.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!