Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dijsselbloem: geen extra bezuinigingen

04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eurobiljetten_staand_57.jpg
Het kabinet hoeft op basis van de nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) niet extra te bezuinigen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zegt dat in een eerste reactie op de ramingen van het CPB.
Herstel van crisis
,,De CPB-cijfers laten zien dat Nederland herstelt van de crisis. De groei trekt aan, het begrotingstekort loopt terug en de werkloosheid daalt in 2015. De koopkracht in 2014 en daarna blijft aantrekken. Dat is positief nieuws. Bovendien maakt Nederland zo kans de buitensporig-tekortprocedure van de Europese Commissie te kunnen verlaten'', laat Dijsselbloem weten.
Stijging werkloosheid
Hij vervolgt: ,,Maar we zijn er nog niet. Dit jaar stijgt de werkloosheid nog. Ook zijn er risico's, zoals de invloed van de onrust in Oekraïne op de wereldhandel. Duidelijk is ook dat een tekort boven de 2 procent geen eindstation is. Elk jaar ruim 12 miljard meer uitgeven dan er binnenkomt, is immers niet houdbaar. Op basis van deze cijfers zijn geen extra bezuinigingen nodig. Het pad richting herstel van de overheidsfinanciën is ingezet. Het bestrijden van werkloosheid blijft topprioriteit.''
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!