Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dijksma: binnen week oplossing gastouderopvang

18-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
450534.jpg
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) hoopt binnen een week te komen met een oplossing voor de gastouderopvang. De subsidie voor de opvang door bijvoorbeeld grootouders van 2,50 euro per uur zou per 2010 ingaan, maar blijkt volgens ingewijden onuitvoerbaar door de Belastingdienst.
De bewindsvrouw zei vrijdag na het kabinetsberaad dat gastouderopvang mogelijk moet blijven. Eerder deze week werd bekend dat ze de subsidie voor de opvang door grootmama en grootpapa wilde afschaffen. Coalitiepartij ChristenUnie is fel tegen dit voorstel. De partij vindt dat deze goedkope vorm van opvang in een grote behoefte voorziet en vindt bovendien dat de overheid niet moet uitmaken waar ouders hun kinderen laten opvangen. De keuzevrijheid moet overeind blijven, aldus Dijksma vrijdagavond.
De PvdA zou kunnen leven met het afschaffen van de subsidie voor opa's en oma's, mits de subsidies voor 'minicrèches' bij professionele gastouders (nu 4 euro per uur) omhooggaan.
Bij de subsidiëring van de kinderopvang zijn al langere tijd forse tegenvallers omdat er een steeds groter beroep op wordt gedaan.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!