Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Digitale radio DAB+ rukt op in huiskamer

04-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
radio dab fm 930
Het gebruik van DAB+, de digitale opvolger van FM, is sinds 2015 verdrievoudigd. Zo'n 2 miljoen mensen luisteren via DAB+ naar de radio. Van alle radio's waarmee wordt geluisterd heeft 13 procent DAB+.
In Nederland staat de teller van verkochte DAB+ radio’s, inclusief autoradio’s, op ruim 719.000. Dit bleek woensdag tijdens het symposium Dag van de Digitale Radio in Hilversum, waar de meest recente cijfers zijn gepresenteerd.

Geluidskwaliteit belangrijkste drijfveer

De grootste drijfveer voor het luisteren via DAB+ is de digitale geluidskwaliteit. Daarnaast speelt het grote aanbod aan stations en gemakkelijke vindbaarheid een belangrijke rol, zo blijkt het Nationaal Luisteronderzoek. Het aantal verkochte DAB+ radio’s is in de eerste helft van 2017 gegroeid met 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar Het meest verkocht zijn de draagbare radio’s. Ook zijn auto's steeds vaker uitgerust met een DAB+ autoradio.
Jurre Bosman, directeur Radio NPO en voorzitter Stuurgroep Digital Radio NL: ,,Tegenwoordig luistert bijna de helft van alle radioluisteraars al buiten de ether FM om, via een scala aan digitale devices." ANP

Meer over:

dab+, digitale radio, fm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!