Kassa

DigiD nog steeds slecht bereikbaar

25-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_DigiD_04.jpg
DigiD is donderdag nog altijd moeilijk te bereiken. De dienst is slachtoffer van een cyberaanval, zo meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag al. Door een zogenoemde DDoS-aanval kunnen mensen niet of nauwelijks op de dienst.
Niet eerste keer
Met een DigiD kan de overheid de identiteit van de burgers controleren. Zij kunnen hiermee met gebruikersnaam en wachtwoord terecht bij meer dan 500 organisaties die overheidstaken uitvoeren, zoals de Belastingdienst en het Kadaster, maar ook bij gemeenten, provincies en waterschappen.
Waarschuwing voor phishingmails
Cybercriminelen kunnen volgens het ministerie de DDoS-aanvallen op DigiD aangrijpen om via phishingmails te vissen naar persoonlijke gegevens. Wie via mail wordt verzocht om gegevens te delen, wordt dringend aangeraden deze weg te gooien en links in de mail niet aan te klikken. Medewerkers van DigiD en andere overheidsorganisaties (bijv. Belastingdienst, DUO of UWV) zullen nooit naar een gebruikersnaam en wachtwoord van iemand vragen. Niet via internet, e-mail, telefonisch of via welke andere manier dan ook.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!