Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DigiD was niet bereikbaar door DDoS-aanvallen

05-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
digid app 930

DigiD was maandagavond niet bereikbaar door terugkerende DDoS-aanvallen. De storing duurde tot kort na middernacht. Het was niet mogelijk om in te loggen en dus niet mogelijk om veel overheidsdiensten te gebruiken, waar DigiD voor nodig is, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Volgens de website allestoringen.nl ontstond de storing aan het begin van de avond. DigiD is het 'digitale paspoort' dat veel overheidsinstanties hanteren om online iemands identiteit te checken.

Geen inlog bij diverse overheidssites

Door de DigiD-storing kon niet worden ingelogd bij websites van de overheid, zoals de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Op websites van gemeenten is een DigiD nodig bij het aanvragen van een paspoort of uittreksel uit het bevolkingsregister. Zowel bedrijven als burgers kunnen er hun belastingaangifte mee ondertekenen. ANP

Meer over:

storing, digid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!