Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dieven online steeds actiever

02-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internetbankieren-fraude_25.jpg
Oplichters hebben consumenten in ons land het afgelopen jaar minimaal 7,9 miljoen euro afgetroggeld via het internet. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de 43.000 aangiften die in 2014 binnenkwamen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie.
Niet iedereen doet aangifte
Het schadebedrag is waarschijnlijk nog twee keer zo hoog, omdat de politie ervan uitgaat dat maar de helft tot twee derde van de mensen die online opgelicht wordt uiteindelijk aangifte doet.
Het aantal malafide webshops groeit nog steeds. Bovendien pakken de dieven het veel professioneler aan. In 2014 waren er 163 in beeld van de politie. Het komt op grote schaal voor dat producten als telefoons, tablets of concertkaartjes op het internet worden aangeboden, een consument er ook voor betaalt, maar het niet geleverd krijgt. De verkoper blijkt achteraf onvindbaar omdat hij gebruikmaakte van een valse naam. ANP/Telegraaf
Zie ook Kassa 31-01-2015:
55 tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van internetoplichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!