Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Diervriendelijk vlees voorlopig niet duurder

21-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beter-leven-groot_01.jpg
Het diervriendelijke ‘Beter Leven’ vlees met één ster, dat in september is geïntroduceerd, zal voorlopig niet duurder zijn dan het huidige vlees, beloven de supermarkten. Deze nieuwe klasse is een volgende stap in de trend dat supermarkten vlees in de schappen diervriendelijker maken zonder dat dit tot torenhoge prijzen leidt. De Dierenbescherming - die het Beter Leven-sterrensysteem startte – heeft hiermee bereikt, wat de overheid uit angst voor het verliezen van de concurrentiepositie naliet. Dit blijkt uit een reportage in het nieuwste
Kassa-magazine .
Levenskwaliteit dieren bepalend
Het Beter Leven-sterrensysteem is een beoordeling van het vlees aan de hand van levenskwaliteit die het dier had voor het geslacht werd.
De hoogste beoordeling, drie sterren, is voor 100% biologisch vlees. Het twee en één ster-vlees hoeft aan minder eisen te voldoen en kan daardoor goedkoper in de schappen liggen, terwijl er toch rekening gehouden wordt met het welzijn van de dieren.
In eerste instantie zullen de extra productiekosten door de supermarkten zelf worden opgevangen en betaalt de consument dus niet extra voor bijvoorbeeld extra leefruimte van de dieren en kortere transporten. 
bron:
Kassa magazine, nr 5.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!