Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Diervriendelijk uit eten wordt makkelijker

02-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
uit eten gaan dineren restaurant 930
Om het maken van diervriendelijke keuze wanneer je een restaurant bezoekt te vergemakkelijken is er een nu een horecawijzer, meldt Trouw.
Dierenwelzijn in de horeca inzichtelijk maken voor consumenten blijkt knap lastig. Daarom deed stichting Varkens in Nood deze week een poging met de eerste diervriendelijke horecawijzer. Hier is echter niet iedereen blij mee. Horecabazen zeggen dat de scores niet kloppen.

Horecawijzer

Voor de horecawijzer werden menu's van honderd restaurants in Amsterdam beoordeeld op allerlei aspecten van dierenwelzijn, zoals leefoppervlak, vrije uitloop en slachtmethode. Deze zogenaamde Dierenwelzijnscheck moet mensen die uit eten gaan helpen met het maken van diervriendelijke keuzes.

Check als drukmiddel

Volgens Hans Baaij, directeur van stichting Varkens in Nood is de Dierenwelzijnscheck ook bedoeld als drukmiddel. Baaij: "Nu de lijst openbaar is, merk je dat restauranthouders ineens wel in actie komen. Dat is precies de bedoeling. Een ­horeca-eigenaar bedenkt zich straks wel twee keer voordat hij blank kalfsvlees op het menu zet."
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!