Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dierenbescherming: 'Laat uw hond niet in de auto zitten'

16-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
puppy hond asiel 930
Met een variant op een bekend waarschuwingsbord drukt de Dierenbescherming hondenbezitters op het hart om hun viervoeter niet in de auto te laten zitten. ,,Op slot, hond eruit'' staat op het bord. Het zal veel automobilisten bekend voorkomen, omdat het dezelfde vormgeving heeft als het bord met ,,Op slot, buit eruit'' dat op tal van parkeerplaatsen waarschuwt voor inbrekers.
Honderd borden
De organisatie wil voor volgende zomer zo’n honderd van de borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Het eerste exemplaar wordt woensdag in Emmen onthuld.
Twee honden omgekomen
Volgens de woordvoerster zijn deze zomer al zeker twee honden omgekomen doordat ze in een auto waren achtergelaten en oververhit raakten. Op tientallen plaatsen moesten deze zomer autoruiten worden ingeslagen om viervoeters uit auto's te redden.
Flyers
De Dierenbescherming deelt ook regelmatig flyers uit om baasjes van de gevaren te doordringen. Op een speciale waarschuwingswebsite staat een tabel die duidelijk maakt hoe snel auto's van binnen opwarmen. Bij een aangename 24 graden buiten kan het in de auto binnen 10 minuten 34 graden worden, aldus de Dierenbescherming. In een halfuur kan het kwik oplopen tot 43 graden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!