Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Diepvriesgroente verser dan verse groente'

08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groente-supermarkt_03.jpg
Uit een studie van het Britse Institute of Food Research is gebleken dat diepvriesgroenten vaak voedzamer zijn dan verse groenten. Dit komt door de lange weg die de groenten maken van de oogst tot de eettafel. Verse groenten kunnen tegen die tijd 45 procent van hun belangrijke voedingsstoffen verliezen.
Dit meldt Distrifood, de onafhankelijke nieuwssite voor supermarkten, naar aanleiding van een artikel in de Britse krant de Daily Mail. Uit het onderzoek bleek dat 80 procent van de Britse supermarktklanten denkt dat verse groenten minder dan vier dagen oud zijn. In werkelijkheid kunnen deze groenten in Groot-Brittannië echter tot negen dagen oud zijn en daarna nog vier dagen in de schappen van de supermarkt blijven liggen. Diepvriesgroenten worden na de oogst vrijwel meteen ingevroren, waardoor de voedingswaarden beter behouden blijven. Bij verse groenten kunnen sperziebonen tot 45 procent van hun voedingswaarde verliezen, broccoli en bloemkool 25 procent, tuinbonen 15 procent en wortels maximaal 10 procent. Bronnen:
Distrifood.nl
Dailymail.co.uk Doe ook mee aan onze poll over groente!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!