Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Diensten slecht bereikbaar door storing Tele2 (Update)

09-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tele2 logo 930 x 510
Door een landelijke storing bij provider Tele2 zijn veel overheids- en andere diensten, zoals de ANWB, slecht bereikbaar. Er zijn vooral problemen met vaste telefoonlijnen.
De ANWB adviseert weggebruikers met pech om de Wegenwacht-app te gebruiken voor het leggen van contact. ,,Die app werkt via een andere provider. Bijkomend voordeel is dat we via die app exact kunnen zien waar mensen met pech staan'', aldus een woordvoerder. ,,Verder hebben we extra medewerkers van de Wegenwacht de weg op gestuurd om uit te kijken naar mensen die assistentie nodig hebben.''

Niet alleen ANWB

Niet alleen de ANWB, maar ook andere instanties in verschillende delen van het land zijn niet of slecht bereikbaar. Zo laat de Rechtspraak op Twitter weten problemen te hebben, net als de gemeente Soest, de provincie Groningen en het Haga Ziekenhuis in Den Haag. 

Opgelost

De landelijke telefoonstoring bij Tele2 lijkt verholpen. De provider meldt dat zelf met een slag om de arm op Twitter. Door de storing waren diverse overheidsdiensten en andere organisaties vrijdag niet of slecht bereikbaar. Diverse klanten, waaronder de Rechtspraak en het HagaZiekenhuis in Den Haag, lieten vrijdagmiddag weten dat ze weer te bereiken waren.
Ook de ANWB had last van de storing. De organisatie adviseerde weggebruikers met pech om de Wegenwacht-app te gebruiken om contact te maken. ANP

Meer over:

anwb, tele2, diensten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!