Kassa

'Diabetespatiënt ziet huisarts veel te weinig'

17-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
diabetes930x520
Vier op de tien diabetespatiënten praten niet met hun huisarts over hun ziekte, terwijl dat volgens de zorgrichtlijnen ten minste één keer per jaar zou moeten. Dat blijkt uit onderzoek van de Diabetesvereniging Nederland onder bijna duizend patiënten, meldt het AD.
Praktijkondersteuner
Voor controle of behandeling van hun ziekte komen de meeste diabetespatiënten nu terecht bij een praktijkondersteuner. Maar volgens Diabetesvereniging Nederland hebben lang niet alle praktijkondersteuners de nodige kennis over complexe wondzorg of medicatie in huis. ,,Veel patiënten slikken vier à vijf medicijnen. Wanneer die tegen elkaar inwerken, moet dit op tijd gesignaleerd worden. Daarom blijft een jaarlijks gesprek met de huisarts belangrijk", zegt directeur Olof King.
Bron: AD/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

jhogaarts
jhogaarts19 mrt. 2018 - 14:42

Als je eenmaal voor een diabetes controle bent geweest nadat er door klachten diabetes 2 is ontdekt  zit je in de molen voor minimaal 2x per jaar een controle van je bloed en ook een gesprek met de diëtiste.Onze huisarts heeft een diabetesverpleegkundig waar ik kom en ook 1x bij de huisarts zelf voor controle.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!