Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Diabetes heeft invloed op de hersenen

13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2848453.jpg
De hersenen van patiënten met diabetes type 1 zijn iets trager in het verwerken van informatie dan de hersenen van gezonde mensen. Dat blijkt uit onderzoek dat het medisch centrum van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam maandag naar buiten bracht.
De wetenschappers deden metingen naar de hersenen van zowel diabetespatiënten als mensen zonder diabetes. De verschillen die zij ontdekten hebben nauwelijks tot geen invloed op het functioneren van de patiënten. ,,Overigens functioneren de diabetespatiënten normaal en zijn de gevonden afwijkingen vooralsnog zonder klinische gevolgen'', schrijven de onderzoekers.
Mensen met diabetes type 1 maken zelf in het geheel geen insuline meer aan. De ziekte heette vroeger ook wel jeugddiabetes, omdat zij vooral bij mensen onder 30 jaar ontstaat. Ongeveer 10 procent van de 180 miljoen diabetespatiënten in de wereld lijdt aan type 1.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!