Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deze apps trekken je batterij leeg

22-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1660 keer bekeken
  •  
apps 930x520
Van de apps die automatisch aanstaan op je smartphone is Facebook de grootste energieslurper. Snapchat laat je batterij het snelst leeglopen tijdens gebruik. Dit meldt AVG (maker van beveiligingsoftware) in zijn jaarlijkse rapport.
Social media
Voor Androidgebruikers die langer met hun batterij willen doen is het opletten. Uit het onderzoek van AVG komt naar voren welke apps het snelst je batterij opmaken. Er is gekeken naar het dataverbruik en de hoeveel opslagruimte apps innemen. Vooral social media-apps, die de gebruiker verleiden continu met hun vrienden in contact te blijven, verbruiken veel energie. Het kijken naar video’s en het bijhouden van GPS-data spelen hierbij een belangrijke rol.
Automatisch versus gebruik
Van de apps die automatisch zijn geactiveerd is Facebook de grootste energieslurper. Google Maps en Facebook Messenger volgen. Als er gekeken wordt naar het verbruik wanneer de applicaties daadwerkelijk worden aangezet, dan staat Snapchat op de eerste plaats, gevolgd door Spotify en de communicatie-app LINE.
Pokémon Go
Een opvallende afwezige in het rijtje is het populaire spel Pokémon Go. Deze ontbreekt omdat het net te laat uitkwam om in het onderzoek meegenomen te worden. De experts van AVG verwachten dat het spel met stip op één zou komen. Voor het complete rapport van AVG over apps kijk je hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

marijke77
marijke7726 dec. 2016 - 13:16

Facebook app eraf gehaald, maakt weinig uit in het batterij verbruik.

raymondpeil@hotmail.com
raymondpeil@hotmail.com26 dec. 2016 - 12:18

De verlichting van je scherm trekt de batterij leeg . . .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!