Kassa

Deurwaarders blijven incasseren tijdens coronacrisis

11-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
geld betalen eurobiljet 1127
Het is niet logisch al deurwaarders tijdens de coronacrisis doorgaan met het incasseren en beslagleggingen alsof er niets aan de hand is, vindt de NVVK, vereniging voor schulphulpverlening, kredietverlening en maatschappelijke bewindvoering. Zeker niet als er beslag wordt gelegd op steun van de overheid om ondernemers en consumenten juist door de crisis te helpen.
De NVVK deed een peiling onder haar leden en concludeerde dat de grote golf hulpvragen als gevolg van de coronacrisis nog moet komen. Dit zal vooral het geval zijn als de hulp vanuit de overheid stopt. Er is een speciaal meldpunt in het leven geroepen om misstanden te voorkomen. Bij dat meldpunt kunnen ongewenste activiteiten van deurwaarders en schuldeisers worden gemeld. De NVVK deed de peiling samen met Divosa, vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein.

Begrip voor deurwaarders en schuldeisers

Wel benadrukt de NVVK dat schuldeisers recht hebben op hun vorderingen. De vereniging is zich er ook van bewust dat deurwaarders een moeilijke tijd doormaken, maar het doel van de steunmaatregelen wordt niet bereikt als een deurwaarder of incassobureau er beslag op legt, aldus de NVVK. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

CB1611
CB161121 jan. 2021 - 6:24

Helaas torenhoge schulden, kreeg overheidssteun gestort, maar helaas de deurwaarder nam het in beslag. Huur kan ik niet meer betalen en tja carona of niet deurwaarder heeft daar geen begrip voor.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!