Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Detailhandel ziet Pasen zonnig in

07-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3998774.jpg
De Nederlandse detailhandel rekent op grote drukte met Pasen. Hij verwacht dat de gezamenlijke omzet in de paasweek 200 miljoen euro oftewel 14 procent hoger ligt dan in een normale week. Dat meldde het Platform Detailhandel Nederland (PDN) maandag.
De weersverwachting is volgens het PDN goed en dat stemt extra kooplustig. ,,En tijdens het traditionele feest vergeet de consument al snel de slechte berichten over de economie.'' Omdat de paasdagen steeds vaker thuis worden doorgebracht, leidt dat tot een hogere omzet voor de supermarkten.
En tweede paasdag trekken de Nederlanders traditiegetrouw naar de meubelboulevards en tuincentra. ,,Huis en tuin worden opnieuw ingericht'', aldus een woordvoerder van het platform. De detailhandel denkt dat het mooie weer er nog verder toe zal bijdragen dat mensen meer geld uitgeven aan het als lounge inrichten van de tuin.
Op Goede Vrijdag sluiten de winkels om zeven uur 's avonds. De vroegere sluiting, in veel steden op een koopavond, leidt volgens het PDN regelmatig tot verwarring en onbegrip bij consumenten. Dat de winkels zo vroeg sluiten, is geregeld in de Winkeltijdenwet. Het platform vindt de regel ,,achterhaald''. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!