Kassa

Deskundigen waarschuwen: onnodig veel cyberslachtoffers door de overheid

02-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
hacker cybercrime 930x520

Doordat de overheid te weinig doet om Nederlandse bedrijven en particulieren te beschermen tegen cybercriminelen, vallen er onnodig veel slachtoffers die duizenden tot miljoenen euro's kwijtraken. Dat zeggen diverse cyberdeskundigen tegen het AD.

De cyberexperts klagen over het feit dat de aanpak van cybercriminaliteit versnipperd is over zes ministeries en nog meer organisaties. Ook komt veel belangrijke dreigingsinformatie van het Nationaal Cyber Security Centrum niet terecht bij bedrijven die gevaar lopen. De beveiligingsbranche neemt nu zelf het initiatief en gaat zorgen voor het landelijk beter delen van informatie.

Noodklok

Gezaghebbende instanties luidden de afgelopen maanden opnieuw de noodklok over de dreiging van cybercriminaliteit. De Cyber Security Raad, een belangrijk adviesorgaan van het kabinet, drong aan op een investering van 833 miljoen euro om Nederland beter digitaal te beveiligen. Experts geven aan nauwelijks iets terug te zien in de begroting.

Bron: AD/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

pebk
pebk4 okt. 2021 - 14:04

Natuurlijk zien we er niets van in de begroting. We leven in een digibetocratie. Kamerleden, ministers en consorten begrijpen nauwelijks iets van de digitale maatschappij, laat staan cyber security. Dat was een reden voor Arjen Lubach om het voor de verkiezingen aan te kaarten. https://www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-13/aflevering-2.html of https://www.youtube.com/watch?v=TRNJN_GQnRA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!