Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Dermatologen handelden zonder toestemming'

24 jun 2013
  •  
leestijd 1 minuten
dokter_21.jpg
De ontslagen dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben van de raad van bestuur nooit toestemming gekregen om in het ziekenhuis een praktijk voor cosmetische dermatologie te beginnen. Dat zei bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het ziekenhuis dinsdag onder ede bij de rechtbank in Breda.
Mondeling toestemming
Zijn verklaring staat echter lijnrecht tegenover die van twee dermatologen van de maatschap die op dezelfde dag getuigden dat Batenburg hun in september 2011 mondeling toestemming gaf om te beginnen met de niet-verzekerde activiteiten.
CZ
Batenburg verklaarde dat hij pas in mei van het jaar daarna op de hoogte kwam van cosmetische activiteiten van de maatschap dermatologie, die binnen de muren van het ziekenhuis plaatsvonden. Dat gebeurde toen verzekeraar CZ hem een rekening stuurde van een patiënt die door de dermatologen was behandeld, zei de bestuursvoorzitter.
Aansprakelijkheid
Batenburg zegde de toelatingsovereenkomst met de maatschap vorig jaar op. De huidartsen stellen Batenburg aansprakelijk en eisen een schadevergoeding van vele tonnen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar