Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Deposito-spaarder DSB vangt bot bij rechter

29 jul 2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_23.jpeg
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft terecht besloten dat spaarders die bij de DSB Bank een achtergestelde depositorekening hadden, zich niet kunnen beroepen op het garantiestelsel. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door enkele gedupeerde spaarders met zo'n rekening.
Volgens het garantiestelsel hebben gedupeerde spaarders van de omgevallen bank recht op een vergoeding tot 100.000 euro van hun spaargelden. Houders van een achtergestelde depositorekening krijgen een hogere rente dan mensen met een gewone spaarregeling, maar lopen ook meer risico wanneer een bank omvalt. De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) die de gedupeerden steunt, bestudeert het vonnis nog en sluit niet uit dat zij hoger beroep aantekent. DSB had ruim vierduizend klanten met een achtergesteld deposito. Samen hadden zij ongeveer 110 miljoen euro bij de bank uitstaan. Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar