Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Den Haag krijgt grootste ijsbaanevenement

22-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schaatsen_ijs_04.jpeg
Het Malieveld in Den Haag wordt vanaf 17 december negen weken lang omgetoverd tot de grootste mobiele kunstijsbaan ter wereld. Op het veld tegenover het Centraal Station komt een ijsvloer te liggen van meer dan 6500 vierkante meter. Hierop bevinden zich ijsbanen voor show- en ijstheater, een familie-ijsbaan, banen voor kunstschaatsen en curling en zelfs glijbanen van sneeuw en ijs.
Dat heeft het bedrijf Ice-World Benelux donderdag bekendgemaakt. Op het terrein komt ook een winterdorp te staan met diverse horecapaviljoens waar winterse gerechten worden geserveerd. Volgens Ice-World streeft het Haagse evenement qua grootte het wereldberoemde jaarlijkse ijsfestijn Wiener Eistraum in Wenen voorbij. De Haagse schaatsbanen zijn qua oppervlakte ruim duizend vierkante meter groter dan die in de Oostenrijkse hoofdstad.
Een opmerkelijk onderdeel van Paradice, zoals het evenement heet, is een ijskartbaan. Op deze speciale ijsbaan kan worden geracet met elektrische karts. Paradice duurt tot eind februari. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!