Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd

18-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
pensioen ouderen 930 520
In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar.
Medewerkers van de NS en streekvervoerders hebben tussen 06.00 en 07.06 het werk neergelegd. Ook nadat ze weer aan het werk zijn gegaan, ondervinden de dienstregelingen de gevolgen van die staking.

Manifestaties

In negen grote steden zijn manifestaties van de bonden. In Den Haag houden de bonden van de hulpdiensten een protestmars door de stad. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

Schiphol

Op Schiphol leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer.

Acties

De acties begonnen al in de nacht van zondag op maandag met een staking van havenarbeiders uit Rotterdam, Amsterdam en Zeeland en van de schoonmakers op Schiphol.

Update: protest afgebroken na schietincident Utrecht

Het pensioenprotest op het Malieveld is tegen het middaguur afgebroken wegens het schietincident in Utrecht, kondigde ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp op het podium aan. "De collega's gaan terug. Ze gaan het werk doen waar ze voor zijn", zei Van de Kamp. Politie en hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar aanleiding van een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
Andere pensioenacties in het land gaan door, volgens een FNV-woordvoerder mogelijk in verkorte vorm. Er wordt aandacht aan de situatie in Utrecht besteed, aldus de woordvoerder, die zelf bij een bijeenkomst in Ahoy is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!