Kassa

Demonstratie tegen curatoren DSB Bank

07-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_19.jpeg
Voormalige klanten van de failliete DSB Bank houden vrijdag een demonstratie tegen het beleid van de curatoren. Naar schatting vijftig tot honderd demonstranten komen naar het hoofdkantoor van de bank in Wognum, verwacht voorzitter Piet Koremans van de stichting Platform Aandelen Lease (PAL).
De actie richt zich tegen de ,,botte manier'' waarop de curatoren de klanten dwingen hun achterstanden te betalen, aldus de organisatoren. PAL, DSB Leed en DSB Schadeclaim vinden dat de situatie voor de gedupeerden van het faillissement van de bank steeds ondraaglijker wordt.
De demonstranten houden vrijdagmiddag een minuut stilte om de mensen die vanwege de schulden een einde aan hun leven hebben gemaakt, te herdenken. Zeker drie mensen zouden geen andere uitweg meer hebben gezien, zegt de organisatie. Volgens Koremans komt curator Rutger Schimmelpenninck ook naar de demonstratie om met de gedupeerden te praten. Dat zou voor de eerste keer zijn dat de curator rechtstreeks met gedupeerden over hun situatie praat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!