Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DeliXL, Olvarit, Bolletje over op diervriendelijkere eieren

11-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eieren_20.jpg
Wakker Dier meldt dat groothandel DeliXL stopt met het verkopen van de zogenaamde 'vloeibare' kooieieren. Olvarit heeft toegezegd om begin 2015 al haar babyvoeding geheel kooiei-vrij te maken. Bolletje is aan het eind van dit jaar overgeschakeld van scharreleieren op eieren van kippen met uitloop naar buiten. 
Verwerkte eieren
Nederlanders eten gemiddeld 44 verwerkte eieren per jaar. Dat zijn eieren die verwerkt zitten in producten als mayonaise, deegwaren en koekjes. Op verpakkingen staat niet altijd vermeld waar deze eieren vandaan komen. Vaak staat alleen 'ei' op de verpakking en daarmee wordt niet duidelijk of dit een scharrelei, legbatterijei of kooiei is.
Kooieieren
Een kooiei is een ei afkomstig van kippen in Nederlandse of Europese kooien die nauwelijks meer dan een A4'tje leefruimte hebben. Legbatterijkooikippen hebben nog minder dan een A4'tje leefruimte. Legbatterijen zijn in de EU verboden, maar het importeren van eieren uit die kooien mag wel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!