Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

DELA neemt Yarden toch niet over

29 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
uitvaart begrafenis crematie 1127
Uitvaartverzekeraar DELA neemt branchegenoot Yarden toch niet over. Vorig jaar werd een overname aangekondigd. Juridisch gesteggel over een financiële verplichting van Yarden aan honderdduizenden polishouders maakt de deal voor DELA te riskant.
"Het is enorm spijtig dat de overname nu niet kan doorgaan", zegt algemeen directeur Edzo Doeve van coöperatie DELA. "Maar als coöperatie zonder winstoogmerk dienen wij de belangen van onze leden voorop te stellen. En dat is precies wat wij nu doen, want de onzekerheid bij Yarden is niet in het belang van onze leden."

Yarden in problemen

Yarden verkeerde al enige tijd in financiële problemen door de aanhoudende lage rente en was daarom op zoek gegaan naar een koper. Ook besloot het bedrijf in de zomer van 2019 om zijn uitvaartverzekeringspakket voor 390.000 verzekerden te versoberen. Sommige polishouders hebben zich hiertegen verzet. De rechter stelde hen onlangs voorlopig in het gelijk.
Dit zorgt voor veel onzekerheid bij alle circa 1 miljoen leden van Yarden, stelt DELA. Het kan volgens de coöperatie nog jaren duren voordat de rechtmatigheid ervan juridisch is getoetst. DELA heeft besloten om die onzekere ontwikkeling niet af te wachten.

Gevolgen nog niet duidelijjk

Yarden laat in een eerste reactie weten het besluit van DELA te betreuren. Wat de gevolgen voor het bedrijf precies zijn, is nog onduidelijk. "We gaan ons nu beraden op vervolgstappen." ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!