Kassa

Dekkingsgraad PME achteruit gehold

20-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geldbootje_65.jpeg
De dekkingsgraad van het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) is in het derde kwartaal gedaald naar 86 procent, vergeleken met 98 procent in het voorgaande kwartaal. Dat heeft het fonds donderdag bekendgemaakt.
Onder niveau
,,Door de forse daling van de dekkingsgraad is PME onder het niveau gekomen van het benodigde herstelpad dat eind 2013 uitkomt op de wettelijk minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3 procent, aldus het fonds. Volgens het herstelplan zou de dekkingsgraad, dat de verhouding weergeeft tussen het vermogen van een pensioenfonds en de toekomstige financiële verplichtingen, aan het einde van het jaar moeten uitkomen op circa 96 procent.
Aanvullende maatregelen
Als de effectenmarkten en de rente zich niet ,,zeer sterk herstellen zijn aanvullende maatregelen nodig om voldoende herstel te bewerkstelligen.'' Een uiterste maatregel is het verlagen van de pensioenen per 1 april 2013. ,,Deze maatregel kan helaas noodzakelijk zijn'', aldus PME.
Maximale omvang
Het fonds stelt de maximale omvang van een eventuele verlaging vast op basis van de evaluatie van het herstelplan per 31 december 2011. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!