Kassa

Dekkingsgraad PFZW op vereist niveau

18-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
5euros_15.jpg
De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het eerste kwartaal gestegen tot de wettelijk vereiste 105 procent. ,,Redenen voor deze stijging zijn het positieve rendement op de beleggingen en een lichte stijging van de rente'', maakte het op een na grootste pensioenfonds van Nederland donderdag bekend.
Herstelplan
Aan het eind van het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de dekkingsgraad, die aangeeft of een fonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen, nog 101 procent.
,,Het is goed nieuws dat als we het herstelplan halen, de pensioenen niet verlaagd hoeven te worden. Maar het is nog steeds niet mogelijk om volledig te indexeren. Ons streven is om een pensioen te realiseren dat meegroeit met de loonontwikkeling en daarvoor moeten we nog steeds alle zeilen bijzetten'', zegt PFZW-directeur Peter Borgdorff.
Premieverhoging
Het fonds herhaalde in februari dat dit jaar de pensioenen niet omlaag hoeven en dat er geen extra premieverhogingen nodig zijn. Dat was te danken aan hogere beleggingsopbrengsten en een aanpassing van de rekenrente.
Bij PFZW zijn 2,5 miljoen medewerkers en oud-medewerkers aangesloten in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedroeg in het eerste kwartaal 134,4 miljard euro, ruim 3 procent meer vergeleken met een jaar eerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!