Kassa

Dekkingsgraad pensioenfondsen ABP en PFZW liggen onder 90 procent

  •  
16-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pensioen pensioenfonds ouderen stel ouder
De dekkingsgraad van de twee grootste pensioenfondsen van Nederland zijn in augustus tot onder de 90 procent gedaald, volgens het ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Dit meldt Het Financieel Dagblad.
Ook bij andere pensioenfondsen daalde de dekkingsgraden. Als herstel van de dekkingsgraad dit jaar uitblijft, moeten veel meer pensioenfondsen volgend jaar grotere kortingen doorvoeren dan al werd gevreesd. Daarom willen de pensioenfondsen op korte termijn om tafel zitten met minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken.
Bron: Het Financieel Dagblad
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

tonny1946
tonny194617 sep. 2019 - 7:21

ik ben al 9 jaar gepensioneerd hel ruim 50 jaar gewerkt en zo lang bestelen ze mij al ,waar ik erg benieuwd naar bent is korten de bestuurders van pensioen fondsen ook op hun gigantische en niet verdiende salarissen

aad piraat
aad piraat16 sep. 2019 - 19:21

Het blijft in mijn ogen maar een uiterst rare zaak dat Den Haag wel allerlei met name negatieve beslissingen neemt over het belegd vermogen van de hard werkende "gewone" burger en dat niet doet over het belegd vermogen van banken, bedrijven, effecten handelaren, durf kapitalisten, beleggers en de eigen politici. Dit ook nog zonder enige inspraak van de rechthebbenden zelf door hen uit te sluiten in elk overleg, het is hun geld en de enigen die daar het beschikkingsrecht over hebben zijn degenen die het hebben ingelegd. 

agapon1951
agapon195116 sep. 2019 - 16:39

het is een vermogen van boven de 180 miljard wat geleend werd en nooit terug gestort exclusief de rente die gevangen had kunnen worden. Dan de kosten die een bepaalde bank overeind hield, dit geld is ook nooit terug gestort. De honderden miljoenen die verdwenen zijn tijdens de zwarte zwanen politiek, waar nog steeds geen rechtszaken tegen zijn aangespannen, maaaaarrrrr .....van ondergeschikt belang is dat ik de afgelopen 10 jaar een achteruitgang van inkomen heb van boven de 40% EN NU KAN ER OOK NOG EXTRA INGELEVERD WORDEN??? Rutte er moet een letter vervangen worden in o geloof ik. 

simon55
simon5516 sep. 2019 - 13:13

Alle werkenden dan ook maar geld inleveren , en niet alleen gepensioneerden. t Is tenslotte m n eigen geld

Beukie
Beukie16 sep. 2019 - 12:26

Waarom stort de regering, de miljarden, niet terug die zij een aantal jaren geleden bij diverse pensioenfondsen heeft ‘geleend’ niet terug ?! Dit is toch pure diefstal... 

1 Reactie
k.eenkhoorn
k.eenkhoorn16 sep. 2019 - 14:38

omdat ze dat het liefst onder hun eigen armen willen verdelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!