Kassa

Dekkingsgraad ABP iets verbeterd

11-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_66.jpg
De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP, het grootste fonds van Nederland, is in november iets hersteld tot 94 procent. Dat maakte ABP vrijdag bekend.
90 procent
Aan het eind van het derde kwartaal bedroeg de dekkingsgraad, de verhouding tussen de bezittingen en de verplichtingen, nog 90 procent. De verbetering komt volgens ABP volledig door de ontwikkeling van de rente.
Stevig omlaag
In het derde kwartaal gingen de dekkingsgraden van pensioenfondsen stevig omlaag door een daling van de rente. Hoe lager de rente hoe meer geld de fondsen in kas moeten hebben om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. De dekkingsgraad is een belangrijke graadmeter voor de financiële gezondheid van pensioenfondsen. Een dekkingsgraad van 94 procent betekent dat tegenover elke 100 euro die ABP nu of in de toekomst uitbetaalt een vermogen van 94 euro beschikbaar is.
Lichte verbetering
Ondanks de lichte verbetering vorige maand acht ABP het vrijwel uitgesloten dat de pensioenen komend jaar zullen meegroeien met de salarisontwikkeling. De dekkingsgraad ligt nog altijd ver onder de wettelijk vereiste 105 procent.
Zorg en Welzijn
Zorg en Welzijn, het op een na grootste fonds in Nederland, maakt dinsdag bekend hoe het met de hoogte van de dekkingsgraad is gesteld. Het fonds zag de dekkingsgraad in het derde kwartaal dalen tot 91 procent, tegen 110 procent in het tweede kwartaal. Bij het fonds zijn ruim 2 miljoen mensen aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!