Kassa

Dekker presenteert plannen tegen pesten

25-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderen_07.jpg
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs en Kinderombudsman Marc Dullaert presenteren maandag hun plannen tegen pesten. De twee staken de koppen bij elkaar na een aantal zware incidenten die met pesten op school te maken hadden.
Pestprotocol
Dekker onderzocht de afgelopen maanden of scholen meer kunnen of moeten doen tegen pesten. Zo hebben veel scholen een pestprotocol, maar blijft dat soms in de la liggen. Ook hebben lang niet alle scholen een lesprogramma om pesten tegen te gaan. Dekker zei eerder te overwegen om zo’n lesprogramma en de uitvoering van een pestprotocol te verplichten.
Ongemakkelijk onderwerp
Ook constateerde hij na overleg met leraren, leerling- en ouderorganisaties, wetenschappers en de Inspectie van het Onderwijs dat scholen en leraren pesten een ongemakkelijk onderwerp vinden. Daarom wordt er ook te weinig over pesten gesproken, denkt Dekker.
Signalen pestgedrag
Verder hebben leraren volgens Dekker moeite om pestgedrag goed te signaleren, worden leerlingen en ouders met klachten over pesten nog te vaak van het kastje naar de muur gestuurd en kunnen scholen kiezen uit zoveel materialen en programma’s rond pesten dat zij door de bomen het bos niet meer zien. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!