Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dekamarkt verrast door schandaal paardenvlees

30-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Slager-vlees_02.jpg
Supermarkt Dekamarkt is ,,compleet verrast'' door het nieuws over een nieuw schandaal met paardenvlees. ,,We zijn woensdagmiddag onverwacht geconfronteerd met de mededeling'', zei bestuursvoorzitter René van Klooster van moederbedrijf Detailresult. Verder ,,kan en wil'' Van Klooster niets zeggen zolang het onderzoek nog loopt.
Mogelijk paardenvlees
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ruim 690 ton rundvlees van een slachthuis in Gelderland laten blokkeren omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt. De dienst maakte dat woensdag bekend, zonder de naam van het slachthuis te noemen. Volgens het tv-programma EenVandaag gaat het om Van Hattem Vlees uit Dodewaard. Dat zou onder meer aan Dekamarkt hebben geleverd. Van Klooster wil dat niet bevestigen.
Vomar: geen vlees meer uit Dodewaard
Slachthuis Van Hattem Vlees uit Dodewaard levert sinds november 2013 al geen vlees meer aan supermarkten van de Vomar. De reden daarvoor heeft niets te maken met de verdenking van paardenvlees in een partij rundvleessnippers. Dat heeft de supermarktketen donderdagmorgen laten weten.
De Vomar gaat wel onderzoeken hoeveel en wat voor soort vlees Van Hattem tot november 2013 heeft geleverd. Tot woensdag was de keten niet op de hoogte van een mogelijke fraude, aldus een verklaring. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!