Kassa

Defensie waarschuwt voor assurantiepraktijk

15-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Geldbootje_29.jpeg
Het ministerie van Defensie heeft donderdag gewaarschuwd voor een assurantiekantoor dat defensiemedewerkers en hun familie ongevraagd benadert en verzekeringsproducten probeert aan te smeren. Volgens het departement is onduidelijk hoe het bedrijf, De Nederlandse Voorlichtingsgroep (DNV), aan de adres- en soms ook verzekeringsgegevens van de medewerkers komt.
Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn hierover klachten binnengekomen van militairen en van hun familie. Vorig jaar ontstond commotie over adviseurs van Burghthuys Adviesgroep, omdat die militairen verkeerd zouden hebben voorgelicht over een uitvaartverzekering. In tegenstelling tot deze tussenpersoon heeft DNV geen band met de militaire vakbonden. Volgens Defensie gaat het om een nieuwe speler op de markt.
Het ministerie is geen partij in deze zaak, maar roept het defensiepersoneel wel op alert te zijn, zich goed te laten informeren over de rechtspositie en goed te bekijken of het zinvol is een extra verzekering af te sluiten. Militairen worden regelmatig benaderd door verzekeringsbureaus die hen adviseren bepaalde verzekeringen af te sluiten, waaronder verzekeringen in verband met de risico's die militairen op missie lopen of kapitaalverzekeringen zoals lijfrentepolissen.
,,De verzekeringsbureaus wekken soms de indruk dat militairen aanvullende verzekeringen moeten afsluiten omdat hun rechtspositie niet voldoende zou zijn'', aldus Defensie. Het ministerie wijst er verder op dat het weliswaar aan militairen zelf is een bepaalde verzekering af te sluiten, maar dat ze zich daarbij niet onder druk moeten laten zetten ,,om snel te beslissen''.
Ook voorzitter Jan Kleian van de militaire vakbond ACOM (CNV) maakt zich druk over de praktijken van het assurantiekantoor. Hij vraagt zich af hoe DNV aan de adressen van de militairen komt.
Het assurantiekantoor was nog niet bereikbaar voor commentaar.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!