Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deelnemer eist miljoenen van tv-programma

20-11-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
arroldmiljoenenjacht.jpg
De man die in het tv-programma Miljoenenjacht per vergissing op de rode knop drukte en 'slechts' 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman dinsdag in het tv-programma Nieuwsuur. Als Miljoenenjacht, Endemol en de notaris niet over de brug komen, stapt Plasman naar de rechter. Hij eist ,,5 miljoen min 125.000 euro''.
Vergissing
De man deed enkele weken geleden mee aan het programma. In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte hij per vergissing op de knop. Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen.
'Geen wilsovereenstemming'
Volgens de advocaat is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Volgens hem stond nergens in het reglement dat de rode knop bepalend is. ,,Reglementen zijn reglementen, die heeft mijn cliënt op voorhand toegestuurd gekregen en die heeft hij moeten tekenen.'' Plasman stelt dat er geen sprake was van ,,wilsovereenstemming''. Bovendien is er volgens hem op de website van het programma na de bewuste opname een zin toegevoegd over de rode knop en dat die een eind aan het spel maakt.
'Grote fout'
De notaris maakte wat Plasman betreft een ,,heel grote fout''. Die wist wat er in de koffer van de deelnemer zat en hij zit daar in opdracht van Endemol, redeneerde de advocaat onder meer. ,,Voor een onafhankelijk notaris is dat net te veel van het goede.''
'Correct toegepast'
,,De spelregels die bestaan zijn in het spel correct toegepast'', zei een woordvoerder van Endemol. ,,Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan. We wachten het af.'' Het kwam volgens hem nog niet eerder voor dat een deelnemer Endemol om deze reden aansprakelijk stelt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!