Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deel van jongeren in risicogroep krijgt deze week vaccin

26-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2464 keer bekeken
  •  
coronavaccin injectienaald vaccineren 1127
Een deel van de jongeren uit medische risicogroepen krijgt vanaf maandag een vaccin tegen het coronavirus. Het gaat om jongeren met een ernstig aangetast immuunsysteem, een neurologische aandoening waardoor de ademhaling is aangetast, het syndroom van Down of morbide obesitas.
De jongeren die gevaccineerd worden, zijn geboren in 2003, 2004 en 2005. Ze krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech.

Kleine instellingen eerst

Jongeren die in kleine instellingen wonen, worden vanaf maandag gevaccineerd. Mobiele vaccinatieteams voeren die klus uit.
Jongeren die in grote instellingen wonen worden vanaf volgende week door hun instellingsarts gevaccineerd. Thuiswonende jongeren met morbide obesitas of het syndroom van Down krijgen de uitnodiging van de huisarts en worden gevaccineerd op een vaccinatielocatie van de GGD.

Advies

Op 9 april had de Gezondheidsraad geadviseerd om deze doelgroep met voorrang te vaccineren.

Meer over:

vaccin, coronavaccin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Fedja
Fedja26 apr. 2021 - 15:02

Ik vindt het zeer vreemd dat men het alleen heeft over deze groep jongeren, terwijl er nog aan een hele groep chronisch zieken, zoals long- en hartpatienten, waar dit virus toch ook zeer gevaarlijk voor is niet naar buiten kunnen omdat ze nog niet ingeent zijn. Die moeten wachten tot hun leeftijdsgroep eindelijk aan dde beurt is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!