Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Deel rijscholen onder de maat'

01-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-rijden-930x520
Bij een deel van de rijscholen is de kwaliteit onder de maat. Dat kan gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid. Dat zeggen brancheverenigingen Bovag, FAM en VRB. Op verzoek van de politiek hebben ze de pijnpunten in kaart gebracht.
Onbevoegd maar toch doorwerken
Onbevoegde instructeurs kunnen nu nog te vaak blijven doorwerken. Ook is er tijdens de instructeursopleiding niet genoeg aandacht voor didactische vaardigheden en duurt de stage van aankomende instructeurs niet lang genoeg. Tijdens de nascholing moet de instructeur beter worden begeleid.
Meer toezicht
Volgens de brancheorganisaties moet er over de hele linie meer toezicht komen op de rijschoolsector. Dat zou kunnen worden uitgevoerd door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Duperen
Vorig jaar meldde de Bovag al dat er veel malafide rijscholen. Het zijn vaak eenmanszaakjes die met extreem lage tarieven klanten lokken. Deze rijinstructeurs laten hun klanten vooraf betalen en verdwijnen kort daarna dan weer van de markt. Zo duperen zij hun leerlingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!