Kassa

Deel gevaccineerden vindt prikbevestiging niet terug in MijnRIVM

07-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
vaccinatie ouderen 1127
Bijna een op de vijf mensen die is gevaccineerd, kan dat niet terugzien in MijnRIVM, meldt het AD. Het heeft te maken met de trage verwerking van de gegevens naar CIMS, de centrale vaccinatiedatabase van het RIVM.
Op dit moment heeft het RIVM 82,4 van de vaccinaties verwerkt. Dat betekent dat 1,8 miljoen mensen nog moet wachten op een digitale bevestiging. Vooral bij de huisartsen zijn de vertragingen groot. Volgens schattingen van het RIVM is daar slechts 60 procent van de gevaccineerden geregistreerd in CIMS. 

Meerdere oorzaken

Dat verschil zit 'm voor een deel in het feit dat mensen geen toestemming geven voor registratie. Naar schatting is dat bij 5 tot 10 procent van de gevaccineerden het geval. Maar er zijn ook andere oorzaken op te noemen. Denk aan achterstallige administratie of gebrekkige communicatie tussen de huisarts en andere organisaties.
Het AD schrijft van een race tegen de klok, omdat vertraging mogelijk de komst van een vaccinatiepaspoort vertraagt. Het ministerie van Volksgezondheid wil de CIMS-gegevens vanaf 1 juli gebruiken voor de Coronacheck-app. Dat is de Nederlandse versie van het Europese coronapaspoort. Om via de app te kunnen bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent, heb je de CIMS-gegevens nodig.
Bron: Algemeen Dagblad
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!