Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Deel gemeenten scheldt schulden toeslagenaffaire vroegtijdig kwijt'

10-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
421 keer bekeken
  •  
portemonne geld eurobiljetten 1127

Er zijn al zeker honderd gemeenten, waaronder de vijf grootste van dit land, bezig met het vroegtijdig kwijtschelden van gemeentelijke schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Dat blijkt uit inventarisatie van BNR. Hierdoor hoeven de slachtoffers niet te wachten op een wet die de kwijtschelding per 1 januari 2022 moet regelen.

Advocaat Eva Gonzáles Pérez bracht de toeslagenaffaire mede aan het licht en staat slachtoffers bij. Zij is blij met de vroegtijdige kwijtschelding vanuit allerlei gemeenten, omdat het wachten op wettelijke regeling lang duurt. Daarin is volgens haar nog te weinig voortgang.

Onder andere gemeente Rotterdam wilde gedupeerden niet langer laten wachten. Wel merkt de gemeente dat het een ingewikkelde klus is. Zo is van 5000 Rotterdammers de gemeentelijke vorderingen gepauzeerd, maar moet per geval nog bekeken worden of de gemeente de vordering kan intrekken. Dat meldt Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg in Rotterdam.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!