Kassa

'Deel gemeenten scheldt schulden toeslagenaffaire vroegtijdig kwijt'

10-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
379 keer bekeken
  •  
portemonne geld eurobiljetten 1127

Er zijn al zeker honderd gemeenten, waaronder de vijf grootste van dit land, bezig met het vroegtijdig kwijtschelden van gemeentelijke schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Dat blijkt uit inventarisatie van BNR. Hierdoor hoeven de slachtoffers niet te wachten op een wet die de kwijtschelding per 1 januari 2022 moet regelen.

Advocaat Eva Gonzáles Pérez bracht de toeslagenaffaire mede aan het licht en staat slachtoffers bij. Zij is blij met de vroegtijdige kwijtschelding vanuit allerlei gemeenten, omdat het wachten op wettelijke regeling lang duurt. Daarin is volgens haar nog te weinig voortgang.

Onder andere gemeente Rotterdam wilde gedupeerden niet langer laten wachten. Wel merkt de gemeente dat het een ingewikkelde klus is. Zo is van 5000 Rotterdammers de gemeentelijke vorderingen gepauzeerd, maar moet per geval nog bekeken worden of de gemeente de vordering kan intrekken. Dat meldt Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg in Rotterdam.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

tenormin
tenormin10 sep. 2021 - 12:18

De Tweede Kamer zou verplicht moeten kijken naar de uitzending van SBS6, Steenrijk&Straatarm, waar de ellende van de familie Soemai begon door de toeslagen affaire. Zijn vrouw een hersenbloeding kreeg. Eenzijdige verlamming tot gevolg. En hij haar nu, 4 hoog zonder lift, de trap moet op en afdragen. Terwijl zij, voor al dat gedonder, het goed voor elkaar hadden. Kijk en huil mee, Kabinet.

weepinbell
weepinbell10 sep. 2021 - 10:43

Op zich prima maar dankzij incompetente figuren wordt de gemeenschap wederom opgezadeld met de schuld. Ik ben voor persoonlijke aansprakelijkheid voor zulk incompetente ambtenaartjes!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!