Kassa

De Zomer Top 5

28-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
In de tijd dat de redactie van Kassa even met vakantie was, bleven de mails gewoon binnenkomen. Kassa, de Verlenging maakte een inventarisatie van de klachten en heeft daarop een Zomer Klachten Top 5 samengesteld. Over welke bedrijven kreeg Kassa de meeste mailtjes?
Op nummer 5 staat Pretium Telecom. Kassa heeft eerder aandacht besteed aan dit bedrijf. Veel mensen denken een aanbieding van KPN te ontvangen, maar achteraf blijkt dat het telefoonabonnement is overgenomen door Pretium Telecom. Meer informatie vindt u bij de uitzending van 7 april 2007. Klik hier  om meteen naar de informatie te gaan.
Plaats nummer 4 is voor kabelmaatschappij UPC. Er zijn zeer uiteenlopende klachten binnengekomen. Toch ging het in de mailtjes voornamelijk over storingen in het netwerk van de kabelexploitant en over opzeggingen die moeizaam verlopen.
De derde positie is bestemd voor Online. Breedband Internet van Orange heet sinds 26 juni 2008 Online. Over dit bedrijf kwamen klachten over storingen binnen, maar ook klachten over hoog oplopende telefoonkosten. Bij een telefoonstoring is het natuurlijk onmogelijk te bellen en dus moet er mobiel naar de helpdesk gebeld worden. Dit neemt extra kosten met zich mee. Bekijk hier meer informatie over extra kosten bij het bellen met een mobiele telefoon naar een 090x-lijn.
Plaats 2 is weggelegd voor weer een kabelmaatschappij: Ziggo. Ziggo is ontstaan uit het samengaan van @home, Casema en Multikabel. Klachten gaan vooral over de slechte bereikbaarheid van de helpdesk en over de vervroegde incassodatum. Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, meldt dat er een vierde callcenter bijkomt. Zodra die geïnstalleerd is zal de druk op de helpdesk afnemen en zal de klant sneller geholpen worden. Overigens is het tarief voor de 0900-lijn van Ziggo verlaagd van 10 cent per minuut naar 2 cent per minuut om de kosten niet te hoog te laten oplopen.
Op de eerste plaats staat KPN. Na onze special van 31 mei kwamen er veel mailtjes binnen over dit bedrijf. De klachten zijn zeer uiteenlopend en gaan onder meer over de lange wachttijden van de klantenservice en over foutieve facturen. KPN zegt dat zij ruim 700 klachten hebben gekregen naar aanleiding van onze uitzending. Op een enkele klacht na zijn al die klachten opgelost.
Het tarief van de helpdesk van KPN (0900 - 0244) is inmiddels verlaagd naar 1 cent per minuut in verband met de lange wachttijden. Ook de helpdesk van Het Net (0900 – 1407) wordt verlaagd. Dat laatste telefoonnummer wordt tijdelijk verlaagd van 45 cent per minuut naar slechts 1 cent per minuut. Er wordt hard gewerkt om de wachttijden zo kort mogelijk te maken, meldt KPN. Dit doet het bedrijf door meer personeel aan te trekken. Ook klachten over foutieve facturen worden daardoor binnenkort sneller afgehandeld, laat het bedrijf weten.
Kassa blijft natuurlijk de mailbox goed in de gaten houden!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!