De waarheid achter je bordje eten
09-06-2010
• leestijd 1 minuten
Soep, hamburgers, pasta en yoghurt: het ziet er altijd zo lekker uit op de verpakking. Maar hoe ziet eruit als het op jouw bord ligt? Kassa testte 17 willekeurige producten op hun
echtheidsgehalte
. En bij ons in de studio zijn culinair fotograaf Frank Dorren, onder meer docent aan de Fotoacademie en foodstyliste, Sabrina Hessels.
In de studio laten beide professionals zien hoe het in zijn werk gaat om van etenswaren prachtige culinaire foto’s te maken. Zo laat foodstyliste Sabrina Hessels een paar van haar beroepsgeheimen zien: Hoe krijgt een kop toch dat mooie bruine krokante uiterlijk? En hoe krijgt ze het toch voor elkaar dat bolletjes ijs goed blijven onder de hete lampen? Het blijkt dat het goedje wat ze gebruikt erg weinig met ijs te maken heeft. En hoe komt het toch dat de soep altijd boordevol met groenten en vlees zit op de foto?
Fotograaf Frank Dorren geeft ook een kijkje in eigen keuken en vertelt onder meer hoe lastig het is om een foto te maken voor een pakje saus. Ook hij vertelt dat de etenswaren op zijn foto´s weinig te maken hebben met hoe de werkelijkheid op ons bord eruit ziet.