Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De vijfde smaak: umami

06-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Zonder het te beseffen, eten en proeven we het dag in dag uit: umami. Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zuur en zout. En die komt voor in veel voedingsmiddelen, zoals vlees en vis, in aardappelen en groenten, bijvoorbeeld in tomaten, in granen en melk, in soja en veel kaassoorten.
Het is een hartige smaak en daarom zou umami gebruikt kunnen worden als vervanger voor zout. Maar waarom doen we dat dan niet?
Een bijdrage van Anita van der Hulst
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor