Kassa

De Verlenging: vier weken afslankslippers

  •  
11-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
In de Verlenging vroeg mevrouw Ellen Bonet zich vier weken geleden af of de afslankslippers van het postordebedrijf Postordeshop.nl wel echt kunnen werken. In het publiek zat toen mevrouw Willy de Veld-Kuiper en ze ging het proberen, voor vier weken.
Ze woog in de Verlenging op 17 maart 2007 volgens de Kassa-weegschaal 80,5 kg. Mevrouw De Veld-Kuiper heeft de slippers in huis gekregen en is er vier weken op gaan lopen. Nu is ze terug in de studio om te laten zien hoeveel ze weegt, en hoe het lopen op de slippers is gegaan.
Massageknoppen
De afslankslippers zijn gebaseerd op een acupressuurmethode van Chinese artsen. Dit begon volgens de folder zo’n 50 eeuwen geleden. De slippers zijn bezet met allerlei massageknoppen. Spijsverteringsorganen hebben volgens de leverancier reflexzones. Ze beloven ook een gewichtsverlies van 4 tot 10 kilo in 30 dagen. En dit wilde Kassa wel eens zien.
Weegschaal
Het blijkt dat mevrouw Willy de Veld-Kuiper zo’n 5 kg is afgevallen. Dit had ze niet verwacht. In huis loopt ze op de slippers, maar buitenshuis niet. De afslankslippers vindt ze fijn om mee te lopen, en ze gaat dus door met lopen op de massageknoppen.
---
update april 2012:
De Reclame Code Commissie: 'Reclame voor afslankslipper misleidend en oneerlijk'
N.a.v. een klacht heeft de Reclame Code Commissie op 15-03-2012 bepaalt dat een reclame ("Val kilo's af" en "Succesvol getest door tv-programma Kassa") van Postorder Groep Nederland voor de site Compleetcomfort niet meer gebruikt mag worden.
De uitzending van Kassa bevatte onvoldoende aanleiding voor de claims in de advertentie, aldus de commissie.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!