Kassa

De Test Case sterke koffertest

07-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6081 keer bekeken
  •  

Test Case zou Test Case niet zijn zonder ‘suitcase’-test! We hebben vijf sterke koffers getest. Ze zijn gemaakt van het supersterke polycarbonaat en polypropyleen dat volgens sommige kofferverkopers onverwoestbaar zou zijn. Dat willen we wel eens zien! We gaan op expeditie met de koffers op survivalterrein Experience Island. 

We testen de koffers onder steeds extremere omstandigheden. Ons testteam test eerst de wieltjes van de koffers door zo snel mogelijk over onverhard terrein te rollen. ‘So far so good’. Daarna binden ze de koffers vast op een quad om een rondje door het bos te scheuren. De koffers die onderweg van de quad vallen, overrijden zij halverwege de test.  

De tussenstand: twee van de koffers hebben de aanslag met een quad niet overleefd. Ze zijn uit elkaar gescheurd en niet meer bruikbaar. 

Waterbestendig

De test gaat verder met drie koffers die claimen waterbestendig te zijn. Ook dat onderdeel willen we testen: de drie koffers belanden aan een touwtje in het water en we vissen ze er weer uit. Goed nieuws: alle koffers blijven droog. De tweede keer verzwaren we de koffers met een zandzak waardoor ze dieper in het water komen te liggen. Dit keer lopen twee van de drie koffers vol met water. 

De laatste koffer die over is, gooien we van een hoge toren. Zou dit de finale klap zijn? Welnee, deze koffers is de onbetwiste winnaar van de ‘suitcasetest’. Hij doorstaat ook dit laatste testonderdeel. Hij is weliswaar ingedeukt en vies. Maar dat deert niet. Even uitdeuken en schoonmaken en hij kan zeker nog een ronde mee. 

Garantie op de koffers die beschadigd zijn geraakt, zit er waarschijnlijk niet in. Want die geldt over het algemeen alleen voor beschadigingen die zijn ontstaan bij normaal gebruik en wij gingen voor extreem. Drie van de vijf koffers zijn gelukkig nog goed bruikbaar. Even schoonmaken en de vakantie kan beginnen!

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Wilma-60
Wilma-6013 feb. 2023 - 20:13

Heb een mail gestuurd , waarom ze niet de uitslag en sterkste koffer bekent maken . Ben benieuwd naar hun antwoord?

j.osterwald@telfort.nl
j.osterwald@telfort.nl13 feb. 2023 - 12:00

Klopt het dat de merknamen niet genoemd worden in de koffertest? Wat voor nut heeft dit dan? Groet Josephine Osterwald

snel0026
snel00269 feb. 2023 - 0:34

Je maakt bijna nooit mee dat Kassa reageert op in dit forum geplaatste vragen. Dus de veel gestelde vraag naar de uitslag van deze test zal ook wel niet gelezen worden. Zwak!

1 Reactie
tenormin
tenormin12 feb. 2023 - 20:07

Waarom zou men nog kijken: ik al lang niet meer. Vroeger, met Felix Meurders was het nog echt een programma: nu al jaren niet meer.

theunsmits
theunsmits8 feb. 2023 - 22:26

Volstrekt onduidelijk programma. In een fabriekshal bijvoorbeeld kun je stoere jongens en stoere meisjes met (handkracht!) op een koffer laten inslaan, waarom daarvoor natuur & milieu geruïneerd moeten worden door er met vervuilende quads de paden te vernielen is mij echt een raadsel. Veel meer dan dat sommigen wel goed een koffer kunnen vastmaken, die er dus niet afvalt, en dat andere deelnemers daar minder snugger in zijn, levert deze test dus niet op. Was dat niet per ongeluk een aflevering in de serie ‘Het einde der tijden’?

Hoogland12
Hoogland128 feb. 2023 - 19:29

Hier heb je natuurlijk helemaal niets aan. Graag de uitslag publiceren!

Hoogland12
Hoogland128 feb. 2023 - 19:29

Hier heb je natuurlijk helemaal niets aan. Graag de uitslag publiceren!

Helen 66
Helen 668 feb. 2023 - 13:12

Wat heb je aan een test als de uitslag er niet bij staat? NIETS dus! Welk merk en type, koffer was nu het sterkst?

1 Reactie
tenormin
tenormin12 feb. 2023 - 20:05

Daarom kijk ik ook helemaal niet meer. Men heeft er geen bal aan. In dit geval: geen koffer.

heremietkreeft
heremietkreeft8 feb. 2023 - 8:54

Welke koffer is de beste?

Pimbruin
Pimbruin7 feb. 2023 - 22:16

Wat is de uitslag van de koffertest?

Gerard Ficker
Gerard Ficker7 feb. 2023 - 21:36

Wat zijn de winnaars van deze test?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!