Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

De pop-up-tent van Quechua als beste uit de test

21 mei 2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
tententest.jpg
Sinds een paar jaar is de pop-up-tent niet meer weg te denken van de camping. De tent die je in een handomdraai kan omzetten door hem weg te gooien is populair als bijzettentje voor kinderen, om te spelen in de tuin of als slaapplek op festivals. De winnaar van de test is de pop-up-tent van Quechua. De pop-up-tent werd al gebruikt in het Amerikaanse leger. Pas toen het Franse kampeermerk Quechua er in 2004 mee aan de slag ging, konden ook kampeerders op pad met de wegwerptent. Ondertussen zijn er verschillende tentenmerken die een pop-up-tent op de markt hebben gebracht en is de tent in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hoogste tijd om de pop-up-tenten onder de loep te nemen. Kassa heeft ervoor gekozen om tentjes te testen die geschikt zijn voor twee personen.
 
De tenten worden uitgebreid bekeken door Ruud Wenting, tentendeskundige en technisch redacteur van de Kampeer & Caravankampioen, en Frank Merks, tentenontwerper . Op camping de Lakens in de Bloemendaalse duinen worden de tenten één voor één opgezet, het materiaal bestudeerd, van binnen en van buiten bekeken en weer ingevouwen. De tenten worden niet alleen door de tentendeskundigen Frank Merks en Ruud Wenting bekeken. De gebruiksvriendelijkheid wordt onder de loep genomen door roeiers van studenten roeivereniging Amphitrite . Ook ondergaan de zes tenten een regentest om te kijken hoe het met de waterdichtheid is gesteld.
Uitslag
Op de laatste plaats is geëindigd de Gelert Quick Pitch SS Compact. De tent scoort een dikke onvoldoende bij de regentest: binnen een uur ligt er al grote plas water in de tent. De deskundigen zijn ook niet te spreken over de ventilatie. De derde plek is voor de Wildebeast van de Perry Sport. Het grote verschil met de tenten op plek vier tot en met zes is dat deze tent wel een binnentent heeft. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de tent met warm weer niet heel hoog oploopt. Bovendien heb je minder last van condens in de tent. Op de tweede plaats (ook met binnentent) eindigt de Spring 2 van Eurotrail. De deskundigen zijn vooral te spreken over de ruimte en het dubbele grondzeil. Met hetzelfde cijfer is de winnaar van de test de 2 Seconds Easy II van Quechua. Omdat de tent goedkoper is dan de Spring 2 van Eurotrail is de tent van Quechua bovenaan geëindigd. Volgens de deskundigen gaat het uitvouwen van de tent handig en snel. Ook over de ventilatie en de afwerking van de tent (met binnentent) zijn de deskundigen te spreken.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar